Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
News & Updates

Veprimtaritë

“SHQIPËRIA, NJË HISTORI E MENTALITETIT JURIDIK”, LIBRI MË I RI I AUTORI NDRIÇIM KULLA U PROMOVUA NË MJEDISET E FAKULTETI TË SHKENCAVE NATYRORE DHE SHKENCAVE HUMANE NË NJË VEPRIMTARI TË VEÇANTË, KU ISHIN TË PRANISHËM STUDIUES, PEDAGOGË, STUDENTË E TË FTUAR TË TJERË

Në datën 3 shkurt 2023 në mjediset e Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane u promovua libri më i ri i autorit Ndriçim Kulla: ““Shqipëria, një histori e mentalitetit juridik”. Fillimisht zëvendësdekani i FSHNH, phd. Jordan Jorgji falënderoi pjesëmarrësit dhe autorin, i cili zgjodhi që librin e tij ta prezantojë edhe për stafit e...

PAK DRITË NË THEMELET E SINICËS KA HEDHUR Z. IBRAHIM MEMELLI AUTOR I LIBRIT ME TË NJËJTIN TITULL, I CILI U PREZANTUA SOT NË NJË VEPRIMTARI TË ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I HISTORI-GJEOGRAFISË NË MJEDISET E FAKULTETIT TË EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË

Në datën 2 shkurt 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u prezantua libri “Pak dritë në themelet e Sinics” i autorit Ibrahim Memelli, në një veprimtari të organizuar nga departamenti i Historisë dhe Gjeografisë. Në çelje të këtij takimi, ku ishin të ftuar pedagogë e studentë përgjegjësi i departamentit, phd. Metin Venxha...

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” KORÇË, FAKULTETI I EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË NË BASHKËPUNIM ME AKADEMINË E SHKENCAVE TË SHQIPËRISË ORGANIZUAN KONFERENCËN SHKENCORE KOMBËTARE ME TEMË: “ASDRENI NË 150-VJETORIN E LINDJES”

Në datën 26 janar 2023, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë organizuan konferencën shkencore kombëtare: “Asdreni në 150-vjetorin e lindjes”. Konferenca u hap me Himnin Kombëtar të interpretuar nga pedagogia, dr. Ornela Liçi, ndërsa më pas u përcollën disa poezi dhe një këngë po nga krijimtaria e Asdrenit,...

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI”-NDËRGJEGJËSIM NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË EDUKIMIT MBI ROLIN DHE RËNDËSINË E TIJ PËR GJITHË SHOQËRINË

Në datën 24 janar 2023 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Edukimit (Arsimit) Univesiteti “Fan S. Noli” organizoi një veprimtari ndërgjegjësuese mbi rolin dhe rëndësinë që ka arsimimi dhe edukimi në përgjithësi. Në takimin e zhvilluar në mjediset e Fakulteit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane ishin të ftuar studentë e pedagogë, të cilët patën...

Hapet thirrja që ka në fokus start-up-et për vendet “Widening” ku përfshihet edhe Shqipëria  

Kjo thirrje financohet nga Këshilli Europian për Inovacionin (EIC), dhe do të shpërndahet gjatë dy viteve për start-up-et që kanë në fokus adresimin e disa prej problemeve më urgjente në botë.   Afati fundit për të aplikuar: 16/03/2023.   Për me shumë informacione drejtohuni : https://venturesthrive.eu 

BASHKËPUNIMI I DERITANISHËM ME CLEANSCORE DHE ZGJERIMI I TIJ ME SHËRBIME TË REJA ISHIN NË QENDËR TË TAKIMIT QË DREJTUES TË UNIVERSITETIT, DREJTORIVE TË REKTORATIT DHE SPECIALISTË TË SEKTORËVE TË NDRYSHËM ZHVILLUAN ME KOORDINATOREN E CLEANSCORE, ANASTASIA KINOLLI

Në takimin e zhvilluar në datën 23 janar 2023 në mjediset e Rektoratit u fol konkretisht për shërbimet që tashmë prej 3 vitesh CleanScore ofron në kuadër të bashkëpunimit me Universitetin tonë si:    –Korrigjimi Automatik i Provimeve, me synimin për të rritur cilësinë dhe transparencën në procesin e vlerësimit të studentëve; –Përkthimi në shqip...

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” PËRFAQËSOHET DENJËSISHT NË KAMPIONATIN III KOMBËTAR TË PING-PONGUT, DUKE U RENDITUR NDËR MË TË MIRËT E KËTIJ KOMPETICIONI

Në datën 19 janar 2023, studentët që përfaqësuan Universitetin “Fan S. Noli” arritën të renditin emrin e institucionit ndër më të mirët e Kampionati III Kombëtar të Ping-Pongut . Studenti Llambi Plasa zuri vendin e tretë, ndërsa Endri Shahinaj u rendit në vend të katërt. Kampionati III Kombëtar i Ping-Pongut u organizua nga Federata Shqiptare...

I MBULUAR ME LAVDI TË PËRJETSHME, HEROI YNË KOMBËTAR GJERGJ KASTRIOTI, SKËNDERBEU U PËRKUJTUA NË 555-VJETORIN E VDEKJES SË TIJ NË NJË VEPRIMTARI TË ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I HISTORI-GJEOGRAFISË

Në datën 17 janar 2023 Heroi ynë Kombëtar, Gjergj Kastrioti, Skënderbeu u përkujtua në një veprimtari të organizuar nga departamenti i Historisë dhe Gjeografisë në 555-vjetorin e vdekjes së tij. Në këtë veprimtari, e cila u zhvillua në mjediset e bibliotekës “Kongresi i Manastirit, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë ishin të pranishëm pedagogë e studentë...

“KOSOVO GENOCIDE- NEVER AGAIN”-PEDAGOGË E STUDENTË TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” PËRKUJTUAN VIKTIMAT E MASAKRËS SË REÇAKUT

Në datën 15 janar 2023, në përkujtim të viktimave të Luftës në Kosovë në mjediset e Rektoratit të Universitetit “Fan S. Noli”, pedagogë, studentë dhe përfaqësues të Këshillit Studentor u bënë bashkë për të ndezur flakën e kujtesës. Lulëkuqja me katër petale le të simbolizojë genocidin e ushtruar ndaj fëmijëve, burrave, grave dhe të moshuarve...