Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

NË UNIVERSITEITN “FAN S. NOLI” ZHVILLOI PUNMET KONFERENCA III STUDENTORE ME TEMË: “TRANSFORMIMI DIGJITAL NË KOHËN E SFIDAVE” NË KUADËR TË DITËS BOTËRORE TË TELEKOMUNIKACIONIT DHE SHOQËRISË TË INFORMACIONIT

Në datën 17 maj 2023, në kuadër të Ditës Botërore të Telekomunikacionit dhe Shoqërisë të Informacionit në Universitetin “Fan S. Noli” zhvilloi punimet Konferenca III studentore me temë: “Transformimi digjital në kohën e sfidave”.
Sipas pedagoges së departamentit të Menaxhimit, Fakulteti i Ekonmisë, dr. Marinela Teneqexhi, kjo konference vjen si një nismë e këtij Departamenti në bashkëpunim edhe me departamentin e Informatikës, Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane; Albanian University dhe me Kolegjin Universitar Bedër, si dy bashkëpunëtorë të rëndësishëm në realizimin e kësaj konference.

Konferenën e përshëndetën edhe dr. Rafail Prodani, përgjegjës i departamentit të Informatikës, prof. as. dr. Genta Rexha, përgjegjëse e departamentit të Inxhinerive, Albanian University; dr. Elda Dollija, përgjegjëse e departamentit të Ekonomisë dhe Biznesit, Kolegji Universitar Bedër. Ata e vlerësuan rëndësinë që ka bashkëpunimi i vazhdueshëm në realizimin e këtyre konferencave, ndërsa theksuan gjithashtu se një prej përfitimeve kryesore për studentët është prezantimi i detyrave, projekteve të kursit, dhe punimeve të diplomës për një auditor më të gjerë, duke u bërë pjesë debatesh e diskutimesh.

Studentët u vlerësuan nga pedagogët  edhe për temat mjaft interesante që kishin zgjedhur për prezantimet e tyre në lidhje me sigurinë kibernetike, inteligjencën artificiale, teknologjinë 5G, tregtinë elektronike, telefoninë celulare, marketingun digjital etj.
Kjo konference krijoi mundësinë për shkëmbime përvojash dhe njohurish midis studentëve pjesëmarrës në fushën e TIK, si dhe vuri në dukje aftësitë e studentët tanë për të realizuar punë kërkimore, duke bërë krenarë veten dhe pedagogët e tyre.

Në fund, konferenca u përmbyll me konkluzione dhe shpërndarjen e certifikatave për studentët pjesëmarrës.

Leave a Reply