Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 17 shkurt 2023, në kuadër të një turi bashkëbisedimesh me studentë për rëndësinë e informimit profesional mediatik gjatë katastrofave natyrore, në Universiteitn “Fan S. Noli” u zhvillua një bashkëbisedim me studentë të programeve “Master Profesioal” në “Mësues për Gjuhë Shqipe dhe letërsi” dhe “Mësuesi për Histori –Gjeografi”, si dhe të programit “Master i...
Read More
Në datën 10 shkurt 2023, dy emra të njohur të skenës dhe kinematografisë shqiptare, regjisori Leka Bungo dhe aktori Viktor Zhusti ishin sot mes studentëve të Universitetit “Fan S. Noli”. Ata u pritën në një takim të organizuar nga departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë me pedagogë, studentë dhe maturantë të ftuar. Gjatë bisedës mes tyre...
Read More
“Gjithpërfshirja e nxënësve nëpërmjet kompetencës digjitale” ishte tema e trajnimit që u zhvillua në datën 10 shkurt 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë me mësues të arsimit parauniversitar në rajonin e Korçës dhe me ligjëruese pedagogen e departamentit të Gjuhëve tër Huaja, dr. Erjola Qafzezi. Trajnimi u zhvillua në kuadër të projektit...
Read More
Në datën 3 shkurt 2023 në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua trajnimi “Aplikimi i mjetit digjital Canva.com në mësimdhënie”, drejtuar nga pedagogia e departamentit të Gjuhëve të Huaja, dr. Dorela Kaçauni. Ky trajnim zhvillohet në kuadër të projektit kombëtar DIGJIKOMP tē financuar nga Agjencia Kombëtare për Kērkim Shkencor dhe Inovacion. Trajnerja Kaçauni tha se...
Read More
Në datën 2 shkurt 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u prezantua libri “Pak dritë në themelet e Sinics” i autorit Ibrahim Memelli, në një veprimtari të organizuar nga departamenti i Historisë dhe Gjeografisë. Në çelje të këtij takimi, ku ishin të ftuar pedagogë e studentë përgjegjësi i departamentit, phd. Metin Venxha...
Read More
Në datën 26 janar 2023, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë organizuan konferencën shkencore kombëtare: “Asdreni në 150-vjetorin e lindjes”. Konferenca u hap me Himnin Kombëtar të interpretuar nga pedagogia, dr. Ornela Liçi, ndërsa më pas u përcollën disa poezi dhe një këngë po nga krijimtaria e Asdrenit,...
Read More
Në datën 17 janar 2023 Heroi ynë Kombëtar, Gjergj Kastrioti, Skënderbeu u përkujtua në një veprimtari të organizuar nga departamenti i Historisë dhe Gjeografisë në 555-vjetorin e vdekjes së tij. Në këtë veprimtari, e cila u zhvillua në mjediset e bibliotekës “Kongresi i Manastirit, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë ishin të pranishëm pedagogë e studentë...
Read More
Në datën 23 dhjetor 2022 studentët e programeve të studimit “Mësuesi në Arsim Fillor” dhe “Mësuesi në Arsim Parashkollor” zhvilluan takimin e radhës në kuadër të takimeve Social Consciousness me temë “Kontakt”. Në këtë takim morën pjesë edhe pedagogë të departamentit të Edukimit dhe veprimtaria u organizua në bashkëpunim me Qendrën Komunitare për Fëmijët me...
Read More
Në datën 22 dhjetor 2022 në mjediset e FEF u promovua Antologjia me krijimet më të mira të studentëve të Universitetit “Fan S. Noli” në poezi dhe në prozë e përgatitur nga Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë në kuadër të projektit “Laboratori i Krijimit Letrar”. Kjo Antologji e para e këtij lloji në Universitetin tonë...
Read More
Në datën 6 dhjetor 2022, në kuadër të 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore, si dhe të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, Biblioteka Shkencore dhe departamenti i Edukimit, Universiteti “Fan S. Noli” në  bashkëpunim me ambasadën e Hollandës në Tiranë organizuan me studentë të këtij Departamenti një veprimtari ndërgjegjësuese, e...
Read More
1 2 3 4 5 12