Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 4 maj 2023, në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua workshopi me temë:  “Sfidat në mësimdhënien e historisë dhe të gjeografisë në shkollat e Arsimit Parauniversitar” i organizuar nga departamenti i Historisë dhe Gjeografisë, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë. Në fjalën e tyre përgjegjësi i këtij Departamentri, phd. Metin Venxha dhe...
Read More
Në datat 28-29 prill 2023, në Universitetin “Fan S. Noli” zhvilloi punimet Konferenca e 5-të Ndërkombëtare “Education Across Borders” (Arsimi Përtej Kufijve) me temë: “Innovative Education: Strengthening the Future” (Edukimi Inovator një Mjet për të Fuqizuar të Ardhmen), organizuar nga Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe i Shkencave Humane, Universiteti...
Read More
Në datën 27 prill 2023, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë organizoi promovimin e librit “Fuçi Baruti” të dramaturgut nga Maqedonia e Veriut, Dejan Bukovski dhe të shqipëruar nga Milena Selimi. Kjo veprimtari u organizua në kuadër të nismës “Fqinjët përballë pasqyrës” në zbatim të projekteve shumëgjuhësore mbështetura nga READ. Në fjalën e tyre, prof. as....
Read More
Në datën 14 prill 2023, në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua trajnimi me temë: “Vlerësimi nëpërmjet mjeteve digjitale në arsim”. Ky trajnim vjen në kuadër të projektit DIGJIKOMP të Departamentit të Gjuhëve të huaja, FEF, të financuar nga Agjencia e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI). Trajnimi u zhvillua në bashkëpunim me...
Read More
Në datën 24 mars 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua trajnimi me temë: “Krijimi dhe përdorimi i enigmave në mësimin e gjuhës” me të ftuar mësues të arsimit parauniversitar në Korçë. Ligjëruese ishte pedagogia e departamentit të Gjuhëve të Huaja, dr. Lindita Kaçani, e cila u ndal në disa nga...
Read More
Në datën 17 mars 2023, departamenti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti “Fan S. Noli” zhvilloi trajnimin me temë “Using padlet as a multimodal approach to teaching literature” në kuadër të projektit DIGIKOMP të financuar nga Agjencia e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI).  Ky është trajnimi IV që zhvillohet në kuadër të këtij projekti me pedagogë...
Read More
Nga data 4 mars -7 korrik 2023, studentët Florin Sergiu Ciocoi dhe Boglárka-Zsuzsánna Kosat kanë erdhur me mobilitet Erasmus+ nga Universiteti Teknik i Kluzhit, Qendra Universitare Veri Baia Mare, Rumani. Ata do të jenë në departamentin e Gjuhëve të Huaja, ku do të ndjekin kurse nga viti II dhe III të programit të studimit “Bachelor”...
Read More
Në datën 3 mars 2023, departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të Arsimit Parauniversitar organizuan Konferencën Shkencore Rajonale: “Gjuha Shqipe në Shkollë”, ku të ftar ishin mësues, pedagogë, studiues të gjuhës shqipe, studentë etj. Konferencën e hapi përgjegjësja e Departamentit prof. as. dr. Anyla Saraçi, e cila përshëndeti pjesëmarrësit, duke...
Read More
Në datën 24 shkurt 2023, në Fakultetin e Edukimit dhe të Filologjisë, Universiteti “Fan S. Noli”, Korcë, u përurua libri “American Dream”–historia e jashtëzakonshme e Beqir Potkës nga ferri komunist drejt tokës së premtuar, i autorit Eris Rusi dhe botuar nga shtëpia botuese Toena. Të pranishmit i përshëndeti fillimisht, duke i falënderuar për pjesëmarrjen autori...
Read More
Në datën 24 shkurt 2023, në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua trajnimi III në kuadër të projektit DIGIKOMP me temë: “Zbatimi i Korporave në mësimin e gjuhës së huaj në Web” të financuar nga Agjencia e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI). Ky trajnim, në të cilin morën pjesë mësues të arsimit...
Read More
1 2 3 4 12