Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Bujqesise

Category

Në datat 27 dhe 28 shtator 2022 në Fakultetin e Bujqësisë zhvilloi punimet tryeza e rrumbullakët me temë: “Sfidat e Tregut të Punës për Realizimin e Praktikave Profesionale në Sistemin e Agrobiznesit dhe Sigurisë Ushqimore” të organizuar nga Departamenti i Agrobiznesit i Fakultetit të Bujqësisë, i cili është i angazhuar në projektin Dual-Kurrikula.  Pedagogu, dr....
Read More
Në datën 14 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me fokus sigurinë ushqimore, e cila u organizua nga departamenti i Agroushqimit në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për Sigurinë Ushqimore. Ky takim bëri bashkë drejtues e pedagogë të Universitetit e Fakultetit, përfaqësues të pushtetit lokal, institucioneve, bizneseve të...
Read More
Në periudhën 15-28 maj 2022 në kuadër të projektit DualAFS, Universiteti i Nueringen-Geislingen priti dy pedagogë të Universitetit “Fan S. Noli” me qëllim trajnimin dhe shkëmbimin e përvojës.  Dr. Dorjan Marku gjatë këtij mobiliteti punoi për hartimin e strukturës së programit në lëndën “Menaxhimi i Zinxhirit Furnizues”, e cila do të integrohet në kurrikulat Bachelor...
Read More
Në datën 26 prill 2022 një tjetër leksion i hapur u mbajt në kuadër të marrëveshjes institucionale të bashkëpunimit nënshkruar së fundmi me Universitetin Bujqësor të Plovdiv-it, Bullgari. Profesore e asociuar Svetla Yancheva, lektore në Universitetin Bujqësor të Plovdivit mbajti për studentët e Fakultetit të Bujqësisë dhe të Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Humane/ Departamenti...
Read More
Në datën 20 prill 2022 në kuadër të marrëveshjes institucionale të bashkëpunimit nënshkruar së fundmi me Universitetin Bujqësor të Plovdiv-it, Bullgari, profesori i asociuar Dimo Atanasov lektor në këtë Universitet mbajti një leksion të hapur online për studentët e programeve “Master” të Fakultetit të Bujqësisë, Universiteti “Fan S. Noli”, Korçë me temë: “Dixhitalizimi i bujqësisë”....
Read More
Nga data 4-8 prill 2022, Tristan Berchoux, profesor i Gjeografisë Rurale dhe Gis, në Montpellier, Francë është duke zhvilluar leksione të hapura me studentët e Universitetit “Fan S. Noli”. Fillimisht ai mbajti leksionin me temë: “Observating landscape for characterization” me studentët e programeve të studimit “Master” në “Histori- Gjeografi”, në kuadër të lëndës “Peizazhi natyror...
Read More
Në datën 28 shkurt 2022 u zhvillua një takim online mes drejtuesve të Universitetit “Fan S. Noli”, Korçë, rektori, prof. dr. Dhimitri Bello, zëvendësrektori për projektet dhe shkencën, dr. Benita Stavre, dekani i Fakultetit të Bujqësisë, prof. as. dr. Gjergji Mero, përgjegjësi i departamentit të Agronomisë, prof. as. dr. Besnik Skënderasi dhe pedagogu Ardian Çërava....
Read More
Në datën 24 nëntor 2021, në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua workshopi me temë: “Efektet e pandemisë të Covid-19 në zhvillimin e qëndrueshëm dhe punësimin e të rinjve të zonave rurale të rajonit të Korçës”. Në takim morën pjesë drejtues të Universitetit dhe Fakultetit, pedagogë e studentë. Pedagogia, dr. Aldona Minga bëri një...
Read More
Në datën 23 nëntor 2021, në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me temë “Implementimi i programit mësimor DUAL (mësim & praktikë profesionale) në “Menaxhim Agrobiznesi”, i cili aplikohet për herë të parë sipas modelit evropian. Në fjalën e hapjes dekani i FB, prof. as. dr. Gjergji Mero theksoi se...
Read More
Nga data 6-10 shtator 2021, pedagogë të Fakultetit të Bujqësisë zhvilluan një vizitë në Bari (Itali) në kuadër të projektit “Rritja e transferimit të njohurive në sektorin ushqimor, duke forcuar Zyrat e Transferimit Teknologjik në universitetet e Shqipërisë” (TTO4FOOD), ku Universiteti i Korçës është partner. Pedagogët, dr. Aldona Minga (koordinatore e projektit) dhe msc. Kristi...
Read More
1 2
sqAlbanian