Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Brikela Qelemeni

By

Në datën 4 nëntor 2022 një përfaqësi e Fakultetit Filozofik, Universiteti i Prishtinës i kryesuar nga dekani, prof. as. dr. Dashamir Bërxulli u prit në takim nga rektori i Universitetit “Fan S. Noli”, prof. dr. Dhimitri Bello. Gjatë bisedës, ku ishin të pranishëm drejtues të dy institucioneve u diskutua për zgjerimin dhe mundësitë e reja...
Read More
Në datën 4 nëntor 2022 në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) prezantoi për stafin akademik të Universiteti “Fan S. Noli” programin READ, (Research Expertise for Academic Diaspora). Ndërsa vlerësoi bashkëpunimin e deritanishëm me AADF zëvendësrektori për kërkimin shkencor dhe marrëdhëniet me jashtë, dr. Benita Stavre tha se ky program...
Read More
Në datën 4 nëntor 2022 departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë organizoi tryezën e rrumbullakët me temë: “Prirje të standardit nën optikën e zhvillimeve të sotme të gjuhës” në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit. Të pranishëm ishin pedagogë e studiues nga Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, institucioneve të...
Read More
Në datën 3 nëntor 2022, Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë organizoi workshop-in “Komunikimi publik, media dhe çështje të kulturës së gjuhës” në kuadër të javës së drejtshkrimit. Në këtë takim ishin të pranishëm përfaqësues të mediave rajonale dhe kombëtare, punonjës të administratës, pedagogë e studentë. Përgjegjësja e Departamentit, prof. as. dr. Anyla Saraçi në...
Read More
Në data 1-2 nëntor 2022, Departamenti i agrobiznesit, Fakulteti i Bujqësisë, në kuadër të implementimit të projektit “Enhancement of knowledge transfer in the food sector strengthening the technological transfer offices in Albanian universities“ TTO4FOOD u zhvillua një takim në lidhje me krijimin e biznesit në iniciativat e reja në sektorin e Agroushqimit. Dr. Aldona Minga,...
Read More
Në datën 2 nëntor 2022 në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit” të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua simpoziumi shkencor me temë:  “Ndikimi i rrjeteve dhe mediave sociale në drejtpërdorimin e gjuhës standarde” me organizatorë dhe pjesëmarrës studentë të programeve të studimit që mbulon Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë, por jo vetëm....
Read More
Në datën 1 nëntor 2022 në mjediset e Rektoratit, trajnuesit Mattis Altmann dhe Samuel Reeb trajtuan të mësuarit bashkëpunues virtual, dimensionet e projektimit të Mësimit Virtual Bashkëpunues si elemente thelbësore të dizajnimit të një përvoje mësimore online etj. Workshopi ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin për sfidat gjatë procesit të projektimit dhe të ofrojë zgjidhje...
Read More
Në datën 1 nëntor 2022 Departament i gjuhës dhe i letërsisë çeli javën e veprimtarive në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit me tryezën e rrumbullakët “Gjuha standarde shqipe dhe mësimi i saj në shkollë”. Të ftuar në këtë takim ishin pedagogë të këtij Departamenti, mësues të gjuhës dhe të letërsisë në shkollat e...
Read More
Zëvendësrektori për Kërkimin dhe Marrëdhëniet me Jashtë, dr. Benita Stavre theksoi edhe njëherë workshop-i do të mbahet si një qasje më e mirë praktike, duke marrë parasysh Bashkëpunimin Virtual. Kjo qasje lejon transferimin e drejtpërdrejtë të elementeve të përzgjedhur të Mësimit Virtual Bashkëpunues në praktika mësimore të stafit akademik, pjesëmarrës në institucionet e tyre të...
Read More
Në datën 31 tetor 2022, departamenti “Marketing dhe Turizëm” organizoi seminain më temë: “Tendencat në Marketingun e Restorantit. Zhvillimi i një Menu-je Efektive Restoranti”, ku ishte e ftuar profesore Kateryna Fedisova eksperte në konsulencën e biznesit të restoranteve. Pedagogë dhe studentë të FE, si dhe përfaqësues të bizneseve që operojnë në rajonin e Korçës në...
Read More
1 2 3 4 5 37
sqAlbanian