Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
19 Prill, 2021

Day

Në datën 19 prill 2021, UNIKO në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë zhvilluan një veprimtari të veçantë për përurimin e “Fjalorit të homonimeve në gjuhën shqipe” të prof. dr. Ali Jasharit. Kryetari i ASH, akad. Skënder Gjinushi shprehu kënaqësinë që nënshkrimi i marrëveshjes u pasua edhe me organizimin e veprimtarive konkrete siç është...
Read More
Në datën 19 prill 2021, Akademia e Shkencave e Shqipërisë dhe UNIKO organizuan veprimtarinë jubilare: “Mihal Grameno-mendimtar e veprimtar”, në 150-vjetorin e lindjes. Kjo veprimtari, e cila u zhvillua në mjediset e Rektoratit, u ndoq edhe online dhe në të morën pjesë studiues e historianë, pedagogë e të ftuar të tjerë. Në fjalën e hapjes...
Read More
Në datën 19 prill 2021, në mjediset e UNIKO, rektori, prof. dr. Dhimitri Bello dhe kryetari i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, akad. Skënder Gjinushi, nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit midis dy institucioneve, e cila do të shtrihet në të gjitha fushat e dijes dhe të shkencës. Gjatë një takimi, ku morën pjesë drejtues dhe përfaqësues...
Read More