Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
News & Updates

Veprimtaritë

Agjenda e re Evropiane e Inovacionit

Komisioni Europian paraqet agjendën e re Evropiane të Inovacionit në një sërë prezantimesh në datat 26-29 shtator 2022 Axhenda e Re Evropiane e Inovacionit do të: -përmirësojë aksesin në financa për startup-et dhe scaleup-et, duke mobilizuar burime të pashfrytëzuara të kapitalit privat dhe duke thjeshtuar rregullat. -përmirësojë kushtet për të lejuar kërkuesit të eksperimentojnë me...

KËRKIMI SHKENCOR DHE RRITJA E KAPACITETEVE-MUNDËSITË QË KANË AKTORËT LOKALË PËR TË PËRFITUAR NGA FONDET E BE-SË ISHIN NË FOKUS TË NJË TAKIMI INFORMUES TË ZHVILLUAR NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”, NGA PROF. DR. KLODIANA GORICA 

Në datën 26 korrik 2022, në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua një takim informues lidhur me kërkimin shkencor dhe rritjen e kapaciteteve, ku ishin të ftuar përfaqësues të Universitetit, pushtetit vendor, të institucioneve publike e private, bizneseve që operojnë në rajoni e Korçës, OJF-ve etj. Prof. dr. Klodiana Gorica, si pikë kombëtare...

Në datën 26 korrik 2022, ora 11.00 në mjediset e Universitetit Fan Noli Korce, do të zhvillohet një takim informues lidhur me kërkimin shkencor dhe rritjen e kapaciteteve.

👉Prof. Dr. Klodiana GORICA, si pikë kombëtare kontakti për Horizon Europe, veçanërisht për European Institute for Innovation and Technology (EIT), do të zhvillojë seancë informuese mbi mundësitë që kanë aktorët publike dhe private sikurse dhe shoqëria civile për të aplikuar dhe përfituar në fondet e Bashkimit Europian.🔸Qëllimi i këtij aktiviteti është informimi, ndërgjegjësimi, ndarja e...

EKIPI I UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” MERR PJESË NË LOJËRAT EVROPIANE UNIVERSITARE QË PO ZHVILLOHEN NË LODZ TË POLONISË

Në datën 19 korrik 2022, ekipi i volejbollit të vajzave i Universitetit “Fan S. Noli” ”rrëmbeu” fitoren e parë në Lojërat Evropiane Universitare, në Lodz, Poloni, 2022, duke mundur me rezultatin 3-2 me sete, Universitetin e Beogradit, Serbi. Një fitore vërtet mbreslënëse e vajzave, duke patur parasysh se Universiteti i Beogradit ka rreth 90,000 studentë....

NË KUADËR TË BASHKËPUNIMIT NDËRINSTITUCIONAL DHE PROGRAMIT ERASMUS +, PEDAGOGËT HOREA NASCU, IOAN BENIAMIN POP DHE RADU TODORAN NGA UNIVERSITETI TEKNIK I CLUJ-NAPOCA, UNIVERSITETI I VERIUT BAIA–MARE, RUMANI JANË DUKE VIZITUAR UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” 

Në datat 18-22 korrik 2022, pedagogë nga Universiteti Teknik i Cluj-Napoca, Universiteti i Veriut Baia–Mare, Rumani po zhvillojnë një vizitë në Universitetin “Fan S. Noli”.  Profesorët Horea Nascu, anëtar i stafit pedagogjik në Fakultetin e Letrave, Ioan Beniamin Pop, dekan i Fakultetit të Letrave dhe Radu Todoran anëtar i stafit pedagogjik në Fakultetin e Shkencave e zhvilluan këtë vizitë...

SHKËMBIMI I STAFIT, I PËRVOJËS AKADEMIKE, I EKSPERTIZËS SHKENCORE, APLIKIMI NË PROJEKTE TË PËRBASHKËTA DHE ORGANIZIMI I VEPRIMTARIVE TË PËRBASHKËTA AKADEMIKE ME STUDENTËT, JANË FOKUSI I BASHKËPUNIMIT MIDIS UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” DHE UNIVERSITETIT “ST. KLIMENT OHRIDSKI”, BITOLA I ZYRTARIZUAR ME NËNSHKRIMIN E MARRËVESHJES SË BASHKËPUNIMIT MIDIS TYRE

Në datën 13 korrik 2022 në mjediset e Rektoratit të Universitetit “St. Kliment Ohridski”, Bitola rektori prof. dr. Sasho Korunovski dhe rektori i Universiteti “Fan S. Noli”, Korçë prof. dr. Dhimitri Bello nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit midis dy institucioneve në disa fusha akademike. Gjatë takimit të zhvilluar midis drejtuesve të të dy universiteteve u theksua...

ZHVILLOI PUNIMET KONFERENCA SHKENCORE “STUDIME SEMANTIKE NË FUSHËN E LEKSIKUT DHE TË FJALËFORMIMIT NË GJUHËN SHQIPE” E ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I LEKSIKOLOGJISË, I TERMINOLOGJISË DHE I GJUHËSISË SË ZBATUAR, NGA DEPARTAMENTI I GRAMATIKËS DHE HISTORISË SË GJUHËS, PRANË INSTITUTIT TË GJUHËSISË DHE TË LETËRSISË, ASA, NË BASHKËPUNIM ME DEPARTAMENTIN E GJUHËS DHE TË LETËRSISË, UNIVERSITETI “FAN S. NOLI”

Në datën 12 korrik 2022, zhvilloi punimet Konferenca shkencore “Studime semantike në fushën e leksikut dhe të fjalëformimit në gjuhën shqipe” (Kontribute të personaliteteve gjuhësore Androkli Kostallari, Enver Hysa, Hajri Shehu), organizuar nga Departamenti i Leksikologjisë, i Terminologjisë dhe i Gjuhësisë së Zbatuar, nga Departamenti i Gramatikës dhe Historisë së Gjuhës, pranë Institutit të Gjuhësisë...

EKIPI I VOLEJBOLLIT PËR FEMRA I UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” U PRIT NË TAKIM NGA PREFEKTI I QARKUT, KORÇË, Z. NERTIL JOLE NË PRAG TË PJESËMARRJES NË LOJËRAT EVROPIANE UNIVERSITARE

Në datën 12 korrik 2022 ekipi i volejbollit të vajzave të Universitetit “Fan S. Noli” kampion në fuqi i Kampionatit Universitar të Volejbollit, i cili në datën 17 korrik 2022 do të marrë pjesë në Lojërat Evropiane Universitare në Poloni u prit në takim nga prefekti i Qarkut, Korçë, z. Nertil Jole. Ai u ka...

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” NËNSHKROI MARRËVESHJEN E BASHKËPUNIMIT ME UNIVERSITETIN “ALDO MORO” DHE QENDRËN NDËRKOMBËTARE PËR STUDIME TË AVANCUARA AGRONOMIKE MESDHETARE TË BARIT, ITALI

Në datën 5 korrik 2022 Universiteti “Fan S. Noli” me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit dhe Sportit nënshkroi marrëveshjen institucionale të bashkëpunimit me Universitetin “Aldo Moro” dhe Qendrën Ndërkombëtare për Studime të Avancuara Agronomike Mesdhetare të Barit, Itali. Marrëveshja e nënshkruar edhe nga Universiteti Bujqësor i Tiranës, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë, Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës...

PEDAGOGË TË UNIVERSITETIT “ST. CYRIL DHE ST. METHODIUS”, VELIKO TARNOVO, BULLGARI, PROF. PHD SLAVI DIMITROV DHE PHD. TATYANA DIMITROVA NDODHEN NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” PËR TË KRYER MOBILITETIN MËSIMOR NË KUADËR TË PROGRAMIT ERASMUS +

Nga data 28 qershor– 02 korrik 2022 përfaqësues të stafit akademik të Universitetit “St. Cyril & St. Methodius”, Veliko Tarnovo, Bullgari, prof. phd. Slavi Dimitrov dhe phd. Tatyana Dimitrova janë të ftuar në Universitetin “Fan S. Noli” për të kryer mobilitetin mësimor në kuadër të programit Erasmus +, qëllimi i të cilit është ndër të...
sqAlbanian