NASHO JORGAQI “DOCTOR HONORIS CAUSA”

Në vijim të aktiviteteve që Universiteti ‘’Fan Noli” organizon në ditët e para të vitit të ri akademik, senati i këtij Universiteti ka nderuar një prej figurave më të dalluara në lëmin e lëtërsisë shqipe, prof.dr Nasho Jorgaqi me titullin “Doctor Honoris Causa”. Të ftuarit në këtë akivitet vlerësuan kontributin e prof. Nashos si publicist, kritik, përkthyes, skenarist e studiues i një prej figurave polihedrike të historisë së Shqipërisë Fan Noli (emrin e të cilit e mban sot universiteti ynë). Në përshendetjen e tij Rektori i Universitetit Prof.dr Ali Jashari,veç të tjerash,si një prej ish studentëve te tij, nënvijëzoi karakterin përkrahës, motivues e bashkëpunues të prof. Nashos.Në vijim fjalën e mori dhe akademiku Vaso Tole i cili shprehu mbështetjen e Akademisë së Shkencave për dhënien e këtij titulli. Në aktivitet përshëndëtën edhe shefja e departamentit të gjuhë-letërsisë në Universitetitin e Tiranës, Hirësia e Tij Imzot Joani dhe deputeti i qarkut të Korcës Ilir Pendavinji. Për kontibut të vyer në letërsi e jo vetëm, bashkë me diplomën ju dha edhe medjala e arit akoruar nga Universiteti. Në fjalën e tij falenderuese prof. Jorgaqi shprehu mirënjohjen për këtë vlerësim duke nënvijëzuar faktin se për të ky është titulli më i madh akademik që i është dhënë deri më sot, sepse i jepët nga Universiteti që mban emrin e nje prej korifejve të kulturës shqiptare e më gjere dhe që ka qenë dhe vazhdon e jetë vatër e dijes dhe edukimit. Në përfunim të aktivitetit prof Nasho Jorgaqi i ka dhuruar bibliotekës së Universitetit disa nga botimet e tij për t’u përdorur nga studentë e pedagogë për qëllime studimi e hulumtimi.

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com