NJOFTIM MBI PROGRAMIN E BURSAVE “CHEVENING”, VITI AKADEMIK 2021-2022

Në kuadër të Programit të Bursave “CHEVENING”, Ambasada Britanike në Tiranë njofton se Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ofron bursa të plota për programe studimi Master në universitetet e Mbretërisë së Bashkuar, për vitin akademik 2021-2022.

Këto bursa ofrohen për të gjithë ata kandidatë, të cilët aktualisht punojnë në fusha prioritare strategjike në Shqipëri dhe që, mbas përfundimit të studimeve, janë të gatshëm që njohuritë e fituara t’i zbatojnë në vendin e tyre.

SCHOLARSHIP INFORMATION FOR STUDENTS!

The Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU), based in Osnabrück, maintains a scholarship programme with 19 countries (Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Poland, Kaliningrad oblast, Romania, Slovak Republic, Czech Republic, Ukraine, Hungary, Slovenia, Croatia, Bosnia-Herzegovina, Serbia, Albania, Kosovo, North Macedonia and Montenegro) in Central and Eastern Europe.

The aim of the programme is to provide university graduates with a further professional qualification to solve tasks in environmental protection and nature conservation in their respective home countries.

INFORMACION PËR MATURANTËT

Njoftojmë të gjithë maturantët/kandidatët të cilët kanë aplikuar (dëshirojnë të aplikojnë) për studimet e larta në Universitetin “Fan S. Noli”, se mund të gjejnë informacion të detajuar mbi programet që ofron UNIKO, datat e aplikimit universitar, kriteret e pranimit, procedurën e regjistrimit, procedurën e transferimit, kategoritë përfituese dhe kategoritë e kuotave të veçanta, etj. në faqen zyrtare www.unkorce.edu.al në dritaren “Maturantët Pyesin”.

NJOFTIM PËR PLOTËSIMIN E FORMULARIT AI/AIZ

Qendra e Shërbimeve Arsimore (QSHA) bën të ditur se periudha për plotësimin e fomularëve A1 dhe A1Z nga maturantët dhe të gjithë të interesuarit, të cilët do të vijojnë studimet e larta, do të jetë nga data 2-4 shtator 2020.
Maturantët e këtij viti, si dhe kandidatët që kanë përfunduar shkollën e mesme para 2020-ës, por që duan të rikthehen në garë për universitetin, mund të aplikojnë online në portalin e matures (U-Albania) për plotësimin e këtyre formularëve.

Pages