Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 10 qershor 2022 u zhvillua Konferenca I Ndërkombëtare “Linguistic Perspectives in the Light of Social Developments – E-Learning Approaches to Linguistic Acquisition” e organizuar nga Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Universitetin e Tiranës; Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë; Faculty of Philology of North University Center, Baia Mare, Technical University of Cluj, Romania;...
Read More
Në datën 9 qershor 2022, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë organizoi Konferencën III studentore me punime të studentëve të tij. Në fjalën e hapjes zëvendësdekani, dr. Orjon Ago nënvizoi se praktikat e mira të dy konferencave të kaluara bënë që ajo të kthehet tashmë në një traditë të këtij fakulteti. Më pas, dekania, prof. as....
Read More
Në datën 8 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u prezantua romani “Shtegu për tek ti” nga Cathryn Bibee dhe i shqipëruar nga pedagogu, dr. Eris Rusi. Në këtë prezantim ishin të pranishëm pedagogë e studentë të këtij Fakulteti, poetë e shkrimtarë të klubit të shkrimtarëve “Bota e re”, Korçw, të...
Read More
Në datën 7 qershor 2022, Dhionis Guri, student i doktoraturës në Universitetin Aristoteli, Selanik, i cili po zhvillon mobilitet në Universitetin “Fan S. Noli” organizoi një seminar me studentët në lidhje me përdorimin e Voyant Tools, analizën e teksteve shkencore ose letrare. Seminari u zhvillua në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit”, FEF me pjesëmarrjen...
Read More
Në datën 3 qershor 2022, departamenti i “Gjuhës dhe i Letërsisë” organizoi tryezën e rrumbullakët me temë “Mësuesi i gjuhës dhe i letërsisë në tregun e punës” me mësues të arsimit parauniversitar në qarkun e Korçës. Takimin e përshëndeti fillimisht dekania e FEF, prof. as. dr. Jonela Spaho, e cila ndër të tjera tha se...
Read More
Në datën 1 qershor 2022, studentët e programeve të studimit: “Mësuesi në Arsimin Fillor”, “Mësuesi në Arsimin Parashkollor” dhe “Edukim Fizik dhe Sporte” të departamentit të Edukimit me rastin e 1 Qershorit zhvilluan lojëra argëtuese dhe edukative më fëmijët e kopshteve dhe shkollave të qytetit të Korçës në mjediset e parkut “Rinia”. Kjo veprimtari ishte...
Read More
Në datën 29 prill 2022 në Fakultetin e Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua një veprimtari për prezantimin e romanit “Bijat e Gjeneralit” të shkrimtares dhe përkthyeses Mimoza Hysa. Në këtë promovim të organizuar nga FEF në bashkëpunim me Klubin e Shkrimtarëve “Bota e re”, Korçë dhe Rrjetin e Kritikës Letrare ishte e pranishme edhe gazetarja...
Read More
Në datën 28 prill 2022, departamenti i Histori-Gjeografisë i Universiteti “Fan S. Noli” organizoi, me studentë dhe maturantë të ftuar nga Kolegji “Preka”, veprimtarinë “Pakti Evropian për Klimën”. Në këtë takim, ku ishin të pranishëm pedagogë e mësues të lëndëve të historisë dhe gjeografisë të të dy institucioneve, u mbajt një leksion i hapur nga...
Read More
Në datën 26 prill 2022 në mjediset e Bibliotekës Shkencore të Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua një veprimtari, në të cilën u prezantua romani “Kënga e bilbilit” e shkrimtarit bullgar Stefan Ivanov, shqipëruar nga Katerina Bello. Në këtë promovim ishin të pranishëm pedagogë të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë, pedagogë të Universitetit “Aleksandër Xhuvani”,...
Read More
Në datën 15 prill 2022 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Artit, në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua një veprimtari artistike, e cila erdhi si një bashkëpunim midis departamenteve të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë. Pjesë e kësaj veprimtarie ishte edhe një ekspozitë me punime në pikturë të nxënësve të shkollës së mesme artistike...
Read More
1 2 3
sqAlbanian