Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Brikela Qelemeni

By

Në datën 24 dhjetor 2020, rektori i UNIKO, prof. dr. Dhimitri Bello zhvilloi një takim me nxënësit e shkollës së mesme “Tafil Rexhepi”, Pirg, të cilët për të dytin vit rradhazi u shpallën fitues të konkurrsit të informatikës në olimiadën “”Rroke shkencën” të organizuar nga studentët e “Laboratorit të dijës” me nxënës të shkollave të...
Read More
Në datat 16-17 dhjetor 2020, në kuadër të akreditimit të programeve të studimit, ekspertët e jashtëm zhvilluan takime online me pedagogë, studentë e punonjës të stafit ndihmësakademik të UNIKO për 2 programet e studimit në proces akreditimi: “Mësuesi në arsimin fillor” dhe “Edukim për foshnjërinë dhe fëmijërinë e hershme”. Në bazë të programit të dërguar...
Read More
Në datën 16 dhjetor rektori i UNIKO, prof. dr. Dhimitri Bello dhe drejtorja ekzekutive e Institutit Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS), znj. Alba Çela nënshkruan memorandumin e mirëkuptimit për kërkimin shkencor dhe bashkëpunimin në fushën e shkencave politike, ekonomike, shoqërore dhe ato të ligjit. Gjatë takimit të zhvilluar në mjediset e Rektoratit, ku ishin të...
Read More
Në datën 16 dhjetor në mjediset e UNIKO u zhvillua forumi i diskutimit me temë: “75 vite më pas-Përkujtimi i fundit të Luftës së Dytë Botërore” i organizuar nga Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS), ku ishin të ftuar studiues dhe pedagogë të historisë dhe shkencave sociale të Universitetit të Korçës. Forumin e hapi drejtorja...
Read More
Në datën 10 dhjetor 2020, Rektori i Universitetit “Fan S. Noli”, Korçë, prof. dr. Dhimitri Bello dhe rektori i Universitetit të Tiranës, prof. dr. Artan Hoxha nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi midis dy universiteteve me qëllim nxitjen e bashkëpunimit dhe zhvillimin e veprimtarive të përbashkëta, promovimin e shkëmbimeve të përvojës në fushën e mësimdhënies dhe kërkimit...
Read More
Në datën 9 dhjetor 2020, rektori i UNIKO, prof. dr. Dhimitri Bello dhe drejtori ekzekutiv i Institutit Shqiptar të Sociologjisë, prof. dr. Lekë Sokoli, nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit midis dy institucioneve. Në takimin e zhvilluar në mjediset e Rektoratit ishin të pranishme edhe zëvendësrektorja për shkencën dhe projektet dr. Benita Stavre, si dhe presidentja e...
Read More
Nga data 7-11 dhjetor 2020, studentët e “Laboratorit të dijes”, pranë Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, organizuan për të dytin vit radhazi olimipiadën “Rroke shkencën”, e cila ka për qëllim të rritë interesin e të rinjve të shkollave të mesme në fushën e shkencave natyrore dhe atyre sociale. Këtë vit në olimpiadë morën...
Read More
Në datën 30 nëntor 2020 u zhvillua për studentët e UNIKO sesioni informues mbi gjuhën, letërsinë dhe kulturën rumune, organizuar nga Qendra Rumune e Informimit, Korçë, në bashkëpunim me departamentin e Gjuhës dhe Letërsisë dhe departamentin e Gjuhëve të Huaja të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë me rastin e Ditës Kombëtare të Rumanisë. Në këtë...
Read More
Under the framework of QUADIC project (Quality Development of International Cooperation and Project Management), 3 days training sessions and meetings were organized at “Eqrem Çabej” University from Gjirokastra in Albania from 16th – 18th November 2020. Representatives of partner institutions from Kosovo and Albania were physically present while partners from EU countries joined online. During...
Read More
Në datën 13 nëntor 2020, stafi i Rektoratit të UNIKO iu bashkua nismës “Kovat blu” të ndërmarrë nga Dorcas aid Albania në ndihmë të të moshuarve të vetmuar në Korçë. Sipas menaxheres së kësaj nisme, znj. Viola Bogdani ajo është ndërmarrë nga një grup të rinjsh dhe është quajtur “Kovat blu” me qëllim për t’i...
Read More
1 42 43 44 45 46 48