Jump to Navigation

REKTORI I UNIVERSITETIT TË KORÇËS PRET NË TAKIM KONSULLIN E REPUBLIKËS SË GREQISË NË KORÇË

Në datën 15 qershor 2016, Rektori i Universitetit “Fan S. Noli” të Korçës, prof. dr. Ali Jashari, priti në një takim pune konsullin e Republikës së Greqisë në Korçë, z. Georigios Alamanos , i cili e uroi prof. Jasharin për detyrën e Rektorit të Universitetit.

 

Shqip

ZHVILLOI PUNIMET KONFERENCA RAJONALE ME TEMË “THE ODA OF IDEAS”

Në datën 11 qershor 2016 në qytetin e Pogradecit zhvilloi punimet Konferenca rajonale “The Oda of Ideas”, organizuar nga Ohrid Development Association dhe Universiteti “Fan S. Noli” i Korçës.

Shqip

TRYEZË DISKUTIMI ME TEMË “(PA)NDERSHMËRIA AKADEMIKE NË SHQIPËRI-SHQETËSIME PËR PLAGJIATURËN”

Në datën  10 qershor 2016 u organizua tryeza e diskutimit me temë “(Pa)ndershmëria akademike në Shqipëri-shqetësime për plagjiaturën”, organizuar nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësin, Tiranë dhe Universiteti “Fan S. Noli” i Korçës.

Në këtë tryezë parashtruan idetë e tyre Prof. dr. Bardhyl Musai, pedagog në Fakultetin e Shkencave Sociale të Universitetit të Tiranës,  Dr. Roy Alden Atwood, Abraham Kuyper Distinguished Professor, si dhe Msc. Besfort Lamallari nga Shoqata e Kërkuesve të Rinj.

 

Pastaj pedagogë dhe studentë të Universitetit bënë pyetje dhe shfaqën opinionet e tyre rreth çështjeve të trajtuara nga referuesit kryesorë.

 

Shqip

PRESIDENTI NISHANI I DORËZOI DEKRETIN E EMËRIMIT REKTORIT TË UNIVERSITETIT TË KORÇËS

Në datën 27 maj 2016, në një ceremoni zyrtare ku ishin të pranishëm Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla, akademikë, rektorë, ish-rektorë, dekanë dhe pedagogë si dhe Studentë të Ekselencës, pas ekzekutimit të himnit kombëtar dhe fjalës së rastit, Kreu i Shtetit u dorëzoi dekretet e emërimit të rektorëve të rinj fitues pas procesit zgjedhor të

Shqip

KRITERE SHTESË TË PRANIMIT NË PROGRAMET E STUDIMIT TË CIKLIT TË PARË PËR VITIN AKADEMIK 2016-2017

Në vlerësimin e kandidatit që aplikon për një program studimi të ciklit të parë do të merret parasysh:

Kriteri i notës mesatare të përgjithshme të studimeve të arsimit të mesëm, përfshi këtu edhe të notës mesatare të provimeve të formimit dhe provimeve me zgjedhje. Nota mesatare e përcaktuar në tabelën bashkëngjitur përbën pragun minimal të pranimit në programin e studimit. Nota mesatare e kandidatit, mbi këtë prag, do të ekuivalentohet deri në  70% të vlerësimit të përgjithshëm.

Shqip

HISTORIKU I UNIVERSITETIT

Universiteti i Korçës u krijua në dt. 7 janar 1992, mbi bazën e Institutit të Lartë Bujqësor të Korçës (1971-1992), me tre fakultete: i Bujqësisë, i Mësuesisë dhe i Ekonomikut. Në vitin 1994 iu dha emri “Fan S. Noli” dhe po këtë vit pranë tij u çel edhe Shkolla e Lartë e Infermierisë. Në vitin akademik 2009 - 2010 u hap në qytetin e Pogradecit Filiali i Universitetit të Korçës në programin e studimit Turizëm.

Shqip
Subscribe to UNIVERSITETI " FAN S. NOLI " KORÇË RSS


MASTER PROFESIONAL

Zhvillim i Integruar Rural

DOKTORATURË

Hortikulturë të Qëndrueshme

 

 

 

 

 

Main menu 2

by Dr. Radut